tisdag 23 juni 2009

Pojke vs Flicka...

Familjen har ju begåvats med två underbara barn. En flicka och en pojke. Och redan innan lillebror kom ut fick man väl höra att det skulle ju vara så roligt om det blev en pojk då man ju hade en av varje... En av varje vad???

Nu blev ju då alla nöjda när kisen som kom ut visade sig just vara en kis, alltså en pojke. En lillebror som många tycker är väldigt lik mamma men som samtidigt sägs se väldigt pojklik ut.
Senast på dagis igår när mamma skulle hämta storasyster och för en gångs skull hade Noel med sig in fick mamma minsann höra hur pojkig han var. Det var minsann ingen tvekan om att det var en pojke, även om han var så liten...

För de som beundrar de små barnen har inte haft det lättare då mamma oftast inte klär barnen i det som räknas som klassiskt killigt respektive tjejigt (varför det nu ska vara så). Vilket nu praktiskt nog är en fördel när det gäller ärvning av storasysters kläder till lillkisen. För ett par veckor sedan när vi var inne i en barnbutik i stan och skulle inhandla kläder till Noel och storasyster, blev han benämnd som flicka flera gånger då han hade Lovisas rödvitrandiga bomullsoverall på sig. Expediten förklarade sig med att hon enbart tittade på kläderna..

Detta har hänt flera gånger med storasyster sedan hon kom till världen också. Där har hon dock enbart blivit benämnd som pojke. Mamma har till och med haft klänning på tjejen men ändå har gummis blivit benämnd som en han. Fortfarande frågar majoriteten vad han heter, både barn och vuxna.... Okej att de säger att hon är lik pappa men ändå...

Så idag när mamma var i en butik och inhandlade kläder till godbiten kom detta på diskussion då det var en gravid kvinna inne och skulle köpa den kommande bebisens första plagg. Hon frågade expediten om det var för flickigt om det nu skulle bli en pojk (ett orange/brunrött plagg).

Mamma kunde lugnt förklara att hennes son skulle få se ut som flicka många gånger framöver i såfall..



1 kommentar:

lurkan sa...

Man slutar aldrig förvånas. Tyvärr slutar man inte surna till över det heller.
Polly har blivit kallad för han trots att hon börjar få långt hår och vid tillfället var klädd i rosa från topp till tå.